Laser Ontharingspraktijk

Veelgestelde vragen

Het is ons streven klanten volledig te informeren over alle mogelijkheden van de laserbehandeling. Heeft u nog vragen en/of opmerkingen of wilt u een brochure ontvangen? Vul dan het vragenformulier in en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

Het is raadzaam pas te behandelen als de hormoonhuishouding regelmatig is.

Bepaalde medicijnen kunnen van invloed zijn op de behandeling.
Daarom is het belangrijk de bijsluiter van de medicijnen bij het intake gesprek mee te nemen.

Ja, bij hormoon veranderingen kan het zijn dat de haargroei beïnvloed wordt. [bv. het laten weghalen van de baarmoeder]

Vier weken voor de behandeling mag u niet zonnen, niet harsen of de haren eruit trekken. Alleen knippen of scheren is toegestaan.

U mag niet zonnen vier weken vóór de behandeling tot vier weken na de (laatste) behandeling. Ook mag u in deze periode geen gebruik maken van de zonnebank!

De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het te behandelen oppervlak. Tijdens de intake zal hiervoor een indicatie worden afgegeven. Voorbeeld van gemiddelde behandeltijden zijn:

Bovenlip15 minuten
Baard30 minuten
Bikinilijn30 minuten

Er zijn gemiddeld drie tot zes behandelingen nodig. Afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel is de periode tussen de behandelingen vier tot acht weken.

Bij zwangerschap is het beter geen laserbehandeling te ondergaan.

In verschillende klinieken voor esthetische chirurgie wordt gebruik gemaakt van zogenoemde flitslampen voor ontharingsdoeleinden. Deze apparaten zenden een mix van vele soorten licht uit. De Lightsheer zendt uit op een zuivere golflengte van 800 nm en kan door zijn hoge vermogen ook dieper gelegen haarwortels bereiken. Hierdoor kan ook worden onthaard op plaatsen waar flitslampen en andere lasers moeten afhaken.
Vanwege de doeltreffendheid en efficiëntie van de Lightsheer kan Laserspecialiste Madeleine Duval tegen zeer concurrerende tarieven de meest moderne en geavanceerde ontharingstechniek aanbieden.
Tevens wijst de praktijk inmiddels uit dat het aantal behandelingen met de Lightsheer gemiddeld 3 tot 6 is ten opzichte van de flitslampen waarbij voor dezelfde behandeling gemiddeld 5 tot 9 sessies nodig zijn !

Scheren, waxen en ontharingscremes geven maar een tijdelijk effect en zijn vaak pijnlijk. Bij electrisch epileren worden de haarzakjes stuk voor stuk met een electrisch stroompje verbrand. Electrisch epileren is een langdurig en pijnlijk proces en vergt een jarenlange behandeling. Met de Lightsheer worden in één seconde vele haarzakjes tegelijk behandeld op een minder pijnlijke en duurzame manier. De gekoelde laserkop, de zogenaamde Chilltip zorgt voor extra bescherming van de huid en maakt de methode zeer verdraagzaam.

Vrijwel iedereen kan op een goede, snelle en comfortabele manier duurzaam onthaard worden met de LightSheer.

Het is niet toegestaan om gedurende enige weken na de behandeling te zonnen. Ook de zonnebank dient u tot een maand na de laatste behandeling niet te gebruiken. Er zijn verder geen beperkingen na de behandelingen. U kunt uw dagelijkse bezigheden direct hervatten.

Pigmentverschuivingen komen alleen voor bij personen met een donkere huid en bij personen waarvan de huid niet de natuurlijke kleur heeft, maar zongebruind is. Bij goede voorlichting van de behandelaar loopt u geen enkel risico op pigmentverschuiving. (verbranding van pigmentkorrels in de opperhuid)

Zorg dat u de adviezen van deze specialist ook daadwerkelijk opvolgt.

Na de behandeling is de behandelde huid iets rood en gezwollen. Dit verdwijnt binnen enkele uren tot dagen. Er zijn verder geen blijvende bijwerkingen van de behandeling.

Het is niet pijnloos. Verdoving is echter niet nodig. De behandeling wordt meestal goed verdragen, ook als er grote gebieden tegelijkertijd worden behandeld. Na de behandeling wordt de huid m.b.v. koude pakkingen gekoeld.

Voor de behandeling heeft u alle haren geschoren. Uw huid is dus glad. Na de behandeling kunnen nieuwe haren verschijnen. Dit zijn haren die zich tijdens de behandeling in de rustfase bevonden. De haren die zich in de actieve fase bevonden zijn door de laser vernietigd en vallen binnen twee weken uit.

Onze ervaringen hiermee zijn zeer positief!  Door verwijdering van de vaak ingegroeide haar, komt de huid weer geheel tot rust.

Na verloop van tijd verdwijnen ook de rode vlekken en de daarbij behorende irritaties. De huid wordt vervolgens weer gaaf en zacht.

Haren groeien in drie fasen. Na een lange groeifase gaat het haarzakje, waar het haartje groeit, in rust. Pas na weken tot maanden groeit er weer een nieuwe haar. De laser werkt alleen op haren die in de groeifase zijn, wat betekent dat per behandeling slechts een deel van de haren effectief wordt behandeld. Voor een optimaal resultaat zijn dus gemiddeld 3 – 5 behandelingen nodig.

In zijn algemeenheid kan men zeggen dat bij elke behandeling steeds de helft van de beharing wordt verwijderd.
Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haren kunnen groeien. Dit is een natuurlijk proces en deze haartjes zouden ook spontaan zijn gegroeid in een onbehandelde huid.

Lipoxôme is een met pigment verrijkte liposoomoplossing die, indien aangebracht op het te behandelen gebied, in staat zou moeten zijn om pigment af te geven aan de haarwortel, waardoor deze gevoelig wordt voor het laserlicht en verwijderd kan worden.

Wij hebben dit kostbare middel voor eigen rekening uitvoerig bij verschillende cliënten getest, maar zijn niet tevreden over de behaalde resultaten

Het lasersysteem werkt in op het pigment van de haren, hierdoor kunnen alleen gepigmenteerde haren worden behandeld. In het algemeen geldt: hoe donkerder de haar hoe beter het effect.

De Lightsheer produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel van een bepaalde golflengte. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd. De huid zelf wordt door een ingenieus koelsysteem beschermd tegen verhitting.

De High Power LightSheer Diodelaser van Laser-ontharingspraktijk Madeleine Duval is een ultra-moderne laser die speciaal ontworpen is om eenvoudig en snel ongewenste haren op een effectieve manier te verwijderen. Vrijwel alle typen lichaamsbeharing zijn geschikt voor deze behandeling, mits de haren gepigmenteerd zijn. Alle vormen van overbeharing in het gezicht, op de kin, de armen, benen, borst, oksels, bikinilijn en rug kunnen goed worden behandeld.

  • Waarom Madeleine Duval
  • Comfortabel, snel en betaalbaar ongewenste haren duurzaam te verwijderen
  • Goedgekeurd door de Amerikaanse keuringsdienst FDA voor ontharing
  • Erkend door uw zorgverzekeraar
  • Veilig & Huidvriendelijk
Vragen ?

Bel Madeleine 070 390 99 49 of klik hier en wij bellen U

Super Combinatie Behandeling*

Bikinilijn & Oksels = € 300.-

*Prijs is per sessie en geldt voor een standaard bikinilijn. Beide locaties worden tegelijkertijd behandeld.